Najsnažnije su žene koje pate u tišini - Imaju osmijeh za druge, ali ne i za sebe

Najčvršće žene su one koje kriju svoju bol dok su same, one koje se trude razveseliti druge iako nose veliku tugu u sebi. 


Njihova snaga nije u tome da se pretvaraju da su nesalomive, već u tome da nose teret svojih emocija bez da se slome pod njim. Biti snažna znači biti sposobma obavljati svoje svakodnevne obaveze bez obzira na unutarnje nemire. Snažna žena nastavlja dalje i kad osjeća da nema snage za to. Izdržljivost je osobina koja krasi te žene. One staloženo završavaju svoje obaveze, ne dopuštajući svojim suzama da se pokažu čak i kad su najbliže površini. 

Njihovo tijelo postaje čvrsta ljuštura, unutar koje je hladno i mračno, ali izvana zrači svjetlom. One čuvaju svoje unutarnje oluje od drugih, ne želeći opterećivati druge svojim teretom. Snažne žene vode tihi rat unutar sebe. Ti sukobi ostavljaju nevidljive ožiljke, ali one se bore dalje, ne dopuštajući da se njihova bol vidi izvana. 

Bez obzira na to, one uvijek pružaju podršku drugima, pomažući im da se osjećaju bolje iako sami nose teret. Njihova veličina leži u tome što su spremne biti tu za druge, čak i kad im samima treba podrška. Najčvršće žene kriju svoju bol od drugih jer su naučile da je pokazivanje slabosti znak ranjivosti.

Uprkos tome, ne gube svoju dobrotu prema drugima i prema svijetu. Naučile su da se suoče s teškim emocijama bez da postanu gorčini ili zatvoreni. Umjesto toga, nastavljaju biti oslonac drugima, čineći svijet malo ljepšim mjestom, iako sami prolaze kroz svoje tajne bitke.

No comments

Powered by Blogger.