"Ne borite se za one koji se ne bore za vas" - 6 stvari koje bih voljela da sam znala ranije

Svako od nas nosi svoj jedinstveni set iskustava, misli i odluka koje oblikuju naš život. 


Često se čini da se ideje zapetljaju u našim umovima, tražeći objašnjenje, a ponekad se pitamo da li smo u prošlosti donosili ispravne odluke. Kada bismo mogli vratiti vrijeme unazad i savjetovati našem mlađem sebi, bilo bi to kao dijeljenje mudrosti s jednim od najbližih prijatelja. Evo deset mudrih savjeta koje bih podijelila s mlađom verzijom sebe: 

Isključi televizor, otvori um Umjesto da pasivno konzumiraš sadržaj s televizije, istražuj svijet putem interneta. U njemu se krije beskonačan izvor znanja i inspiracije. Bavi se sportom i šetaj prirodom. Bez obzira na obaveze, uvijek ćeš pronaći vremena za aktivnosti koje hrane tvoje tijelo i dušu. 

Ne gubi iz vida svoje snove i ciljeve Bez obzira na sumnje i prepreke, vjeruj u sebe i svoje sposobnosti. Troši novac mudro. Umjesto na prolazne trenutne zadovoljstva, ulagati u stvari koje će ti dugoročno donijeti radost i korist.

Ne gubi energiju na one koji ne cijene tvoje napore U životu ćeš se suočiti s razočaranjima, ali nauči prepoznati vrijednost pravih prijatelja. Prihvati promjene s otvorenim srcem. Ljudi ulaze i izlaze iz naših života, ali svaka nova osoba nosi sa sobom priliku za nova iskustva i prijateljstva. 

Nemoj se opterećivati stvarima izvan tvoje kontrole Važno je sačuvati miran um i vjerovati da će se sve na kraju posložiti. Pokaži ljubav i poštovanje prema svojoj porodici. Oni su tvoja nepresušna podrška i oslonac u životu. 

Vjeruj u svoje instinkte Samo ti znaš šta je najbolje za tebe, stoga ne dozvoli da te sumnje drugih obeshrabre. 

Živi hrabro i slobodno Neka tvoj život bude ispunjen avanturom, smijehom i ljubavlju prema sebi i drugima. Uživaj u svakom trenutku jer život je prekratak za brige i strahove.

No comments

Powered by Blogger.