Nije poenta izgledati sjajno, već se osjećati sjajno: 4 načina kako se žene mijenjaju sa godinama

Jedan poznanik mi je nedavno prepričao svoj susret s osobom koju je nekad davno volio u mladosti.


Izrazio je svoje osjećaje o tome kako mu je teško gledati kako ta osoba stari. Život je neprestana promjena, a ta promjena je očigledna i u našem fizičkom izgledu. To je neizbježno i nešto s čime se moramo pomiriti. Međutim, možemo utjecati na svoj unutarnji svijet i način kako živimo svoj život. Naša sreća ovisi o tome kako prihvaćamo sebe i svoje godine. Kada uspijemo u tome, možemo postići istinsku sreću. 

1. Žene nakon 40. postaju izuzetno samostalne i samouvjerene. One su te koje odlučuju kako će prihvatiti godine i kako će izgledati njihovo tijelo. Dok su žene u svojim dvadesetim i tridesetim često fokusirane na svoj vanjski izgled, ulaskom u četrdesete, počinju cijeniti unutarnju ljepotu i smirenost. 

2. Zrele žene postaju svoji vlastiti junaci. One su već odavno izišle iz iluzije bajki i shvatile su da im muškarac nije potreban da bi osjećale sreću i ispunjenost u životu. S godinama, razvijaju muške osobine kao što su odlučnost i samopouzdanje koje im olakšavaju svakodnevne izazove. 
 
3. Postoji posebna snaga koja se rađa kod žena u zrelim godinama kada počinju cijeniti sestrinstvo. Dok su mlade, često su sklonije osuđivati druge žene ili biti zavidne, ali s godinama dolazi sazrijevanje. Žene u zrelim godinama grade snažnije veze s drugim ženama, podržavaju ih i cijene, stvarajući tako zajednicu koja ih čini jačima. 

4. Naša najveća slabost je strah od gubitka. Kako žene stare, suočavaju se s raznim gubicima u životu - gubitak voljenih, poslova, mladosti. Kako će se nositi s tim gubicima ovisi o njihovom emocionalnom stanju. Strah od gubitka može ih paralizirati, ali rad na mentalnom zdravlju može im pomoći da prevladaju te izazove i nastave dalje s mirom i snagom.

No comments

Powered by Blogger.