Pravi muškarac donosi radost u vaš život, pogrešan nervozu, a loš probleme!

Nema razloga za strah od dubljeg povezivanja s nekim ako je ta osoba prava za vas. Zapravo, kada je prava osoba uz vas, nećete osjećati strah od bliskosti i vezivanja. 


Evo nekoliko korisnih savjeta koji vam mogu pomoći da razumijete jeste li pronašli pravu osobu ili ne: Pronalaženje prave osobe, ili kako mnogi nazivaju, srodne duše, ne znači da ćete imati savršen odnos. Znači imati odnos koji je savršeno nesavršen. Kako to može biti? Svaki čovjek nosi svoje mane i vrline, te ne postoje dva identična čovjeka na svijetu. 

Kada se spoje dva nesavršena ljudska bića, različitih karaktera, logično je da će biti trzavica i izazova. U nekim vezama, ti sukobi mogu biti intenzivniji, dok su u drugima manje izraženi. To ovisi o individualnim karakteristikama oba partnera. Stoga, ne treba pogrešno shvatiti stabilnost i sreću u vezi ili braku. Bitno je da postoji želja za rješavanjem problema i da se volite uprkos neslaganjima. 

Kako, onda, prepoznati pogrešnu osobu? Kada ste u vezi s pogrešnom osobom, naročito ako je ta veza duga, možete osjetiti kao da gubite svoj identitet. Možda je partner toliko utjecao na vas da se više ne prepoznajete ili vas je stišao do te mjere da se osjećate kao da ne živite ispunjenim životom. Generalno, kada ste s pogrešnom osobom, osjećate nezadovoljstvo svojim životom. 

Želite raditi stvari koje partner ne podržava. Primjerice, želite putovati sami, a on to ne dopušta. Uvjetovanje u ljubavi vodi samo u unutarnji nemir. Ako ne osjećate kao da možete biti svoji ili ako osjećate da ne možete živjeti život onako kako želite, možda ste s pogrešnom osobom. Postoji i druga vrsta loše ljubavi, kada ste s lošom osobom. 

U takvim odnosima, sukobi su konstantni, neslaganja su nepodnošljiva, a problemi se samo gomilaju. Pored takve osobe, nikada nećete biti sretni, a čekanje da se stvari poprave samo će dovesti do većih nevolja.

No comments

Powered by Blogger.