"Suprug se o svemu dogovara sa svojom majkom umjesto sa mnom" - Mišljenje psihologa

Vaša situacija ukazuje na kompleksan dinamičan odnos koji se javlja između vas, vašeg supruga i njegove majke.


Iako živi udaljeno, prisustvo svekrve u vašem životu je izraženo kroz česte telefonske pozive, savjete i uplitanje u svakodnevne odluke vašeg supruga. Ovo može stvoriti osjećaj kao da ste u trokutu odnosa, gdje vaša uloga i uticaj mogu biti umanjeni. 

Važno je razumjeti da je majčinska figura često važna u životu muškarca, ali kada se prelazi granica i komunikacija postaje prekomjerna ili ometa intimnost između vas dvoje, to može stvoriti nesigurnost i nezadovoljstvo. Vaš suprug, s druge strane, možda nije svjestan kako njegova bliska veza s majkom utječe na vas i vaš odnos. 

Možda to smatra normalnim ili ne vidi štetu u tome. Ovo može biti izazovno za vašu vezu, jer se osjećate zapostavljeno ili nevažno u odnosu na majčin uticaj. Psihološki, ovakva situacija može izazvati osjećaj nesigurnosti, gubitka samopoštovanja i frustracije. Važno je da se osjećate podržano i voljeno u vašem odnosu, a ne kao da se takmičite s majkom za pažnju ili ljubav vašeg supruga. 

Stoga je važno da otvoreno razgovarate sa svojim suprugom o svojim osjećajima i potrebama. Postavljanje jasnih granica i izražavanje svojih potreba može biti ključno za jačanje vaše veze i očuvanje vaše emocionalne dobrobiti. Vaš suprug treba biti svjestan da je vaš odnos sada prioritet i da se od njega očekuje da podržava vašu emocionalnu sigurnost i dobrobit. 

Ako se situacija nastavi i vaš suprug ne pokaže spremnost da se promijeni ili prilagodi, možda ćete morati razmotriti dublje promjene u vašem odnosu ili potražiti vanjsku podršku, poput bračnog savjetovanja, kako biste pronašli rješenja za vaše probleme. Važno je da se osjećate sretno i ispunjeno u svom odnosu i da vaši osjećaji i potrebe budu poštovani i uzeti u obzir.

No comments

Powered by Blogger.